Varma pohja kasvulle

Tiedote

Aitoa taitoa.

 

Siinä on Kontiomaan kantava voima. Se ei ole omistajissa, se ei ole rahassa, se ei ole materiaalissa. Se on ammattitaidossa, tekijöissä, jotka tekevät uudistuksia koteihin, toimitiloihin, ravintoloihin ja vaativiin saneerauskohteisiin. Kaikki kuin itselle tekisi.

 

Rakentamisen Aitotaito on perustettu syyskuussa 2018 ja se osti Remontointi Seinäjoki Ay:n liiketoiminnan 14.9.2018. Ay:n omistajat jatkoivat pääomistajina uudessa yhtiössä. Toimitusjohtajana toimi Antti Säilä. Loppuvuodesta 2018 esiin nousseet asiat muuttivat arjen hyvin haastavaksi kaikkien yhteistyökumppaneiden ja uuden yhtiön osalta. Asioita on selvitetty, mutta erityisesti on panostettu työpaikkojen turvaamiseen ja uuden yhtiön vakauttamiseen. Tämä on vaatinut sitoutuneisuutta ja paljon työtä. Turhautuneisuutta, epätietoisuutta ja kaikkea sitä, mitä epävarmuus tuo mukanaan. Yhtiön omistajana jatkoi 21.12.2018 alkaen Arto Kohtala, ja operatiivisesta toiminnasta vastasi projektipäällikkönä rkm. Tommi Talvitie.

 

Viime vuoden joulu oli siis työntäyteinen; muutto varastoineen, tapahtumien selvittely, yhtiön pääomitus ja töiden organisointi. Tämän vuoden joulun alus on ollut myös työntäyteinen, mutta aivan toisella tavalla. Kymmeniä kylpyhuoneita, ravintolakokonaisuus, Rytmikorjaamon laajennus ja paljon muita erikoisprojekteja. Kiitos niistä ja kaikista kokemuksista, joista olemme saaneet oppia sekä pohjaa jatkaa. Kiitos erityisesti kaikille kontiomaalaisille, yhteistyökumppaneille ja etenkin asiakkaille, jotka ovat luottaneet tekemiseemme.

 

Meille on ollut tärkeää osoittaa teoilla, että hoidamme asiat loppuun asti. Virheitäkin tulee, mutta ne korjataan ja on korjattu. Erilaiset projektit ovat opettaneet meitä huomaamaan myös heikkoutemme, ja olemme saaneet niihin osaamista kumppaneiltamme.

 

Tämä vuosi on osoittanut jälleen todeksi sen, minkä jo yli 20 vuoden yrittäjyys on opettanut: pitää luottaa itseensä ja tehdä oikein. Myöntää virheensä ja korjata ne. Niitä tekevät kaikki. Olisi virhe väittää, että nykytilanteessa osaamiseni tukisi Kontiomaan kasvua parhaiten. Osaamiseni on erilaista kuin se, jota tällainen yhtiö tarvitsee kasvaakseen projektien toteuttamisen osalta. Olemme käyneet liiketoiminnan kasvattamiseksi neuvotteluja yritysostoista ja niiden edetessä päätyneetkin myymään osakekannan kauhajokiselle Manu Yli-Juonille. Manu on Venite Oy:n omistaja ja kasvattanut liiketoimintaansa erityisesti viimeisen vuoden aikana vahvasti. Kone- ja laitekanta on ylimitoitettu tulevaisuutta ajatellen, ja työmäärät ovat kasvussa. Seinäjoella on kysyntää molempien yhtiön palveluille yhä enemmän, ja Venite onkin toiminut täällä jo viimeisen vuoden aktiivisemmin.

 

Molempien yhtiöiden arki jatkuu samanlaisena, ja niiden osaaminen tukee toinen toistaan. Yhtiöt ovat toteuttaneet jo useita projekteja yhteistyössä. Päällekkäisten kulujen poistuminen, työnjohdon kustannusten pieneneminen ja olemassa olevan laitekannan hyödyntäminen tekevät yhtälöstä kilpailukykyisimmän ja vakauttavat toimintaa kokonaisuudessaan. Yhteinen tekemisen henki ja arvomaailma – periksiantamattomuus, suoraselkäisyys ja läpipeilaava toimintatapa kaikessa – sinetöivät kaupan.

 

Y-tunnukset, henkilöstö, projektit ja sopimusehdot, kaikki, pysyvät ennallaan molemmissa yhtiöissä. Arto Kohtala myy koko osakekannan Manu Yli-Juonille 05.12.2019 allekirjoitetulla sopimuksella.

 

Aito kiitos kaikille viimeisestä vuodesta. Arvostan sitä kaikilta osin.

 

        Arto Kohtala

Mainostoimisto Semio Webio julkaisujärjestelmä

Vesieristeet kaupan päälle saneerauskohteisiin